Who is it? - Wir schreiben im present progressive

Was macht ihr gerade? Womit vertreibt ihr euch gerade die Zeit? Macht ein Foto für uns! So lautete ein Auftrag im "online Englischunterricht".

So konnte die Klasse 6a einige Tage später in unserer Cloud viele einzelne Fotos ihrer Mitschülerinnen und Mitschüler sehen, die sportlich unterwegs waren oder sich zu Hause die Zeit mit ihren Hobbies vertrieben.

Nun folgte der zweite Teil der Aufgabe: Suche dir ein Foto aus und schreibe ein englisches Rätsel dazu. Schreibe im present progressive!

Einige unserer entstandenen Rätsel sind hier abgedruckt. Könnt auch ihr sie den passenden Fotos zuordnen?

Viel Spaß!

She is making a handstand in front of a wardrobe.

The girl is wearing a blue jeans. She is reading a book.

She is wearing a light blue pullover.

He is standing in front of his bike and his RC car. He is wearing a green jacket and standing in the snow. It´s a really cool car.

He is playing table tennis with his father. The boy is wearing a blue jacket and blue shoes.

This boy is playing LEGO in the living room. I think he is having a lot of fun with his lego. This is a very cool freetime employment.

The girl is sewing with her sewing machine. She has got a really sweet material with lots of flowers. On the machine are cool stickers.

She is working on a table. I think she is having a lot of fun.

Two kids go for a walk with a dog. The girl is holding the leash of the dog. The boy is petting the dog.

I see a girl. She is wearing a red jacket and red shoes. She is standing on one leg. She has got long hair.